Williams en Azarenka
Williams en Azarenka - © Pro Shots

Serena Williams faalt opnieuw in jacht op Margaret Court

11 september 2020
Serena Williams slaagt er opnieuw niet in om de magische grens van 24 grandslamtitels te doorbreken. Victoria Azarenka heeft Williams uit de finale van de US Open gehouden. De 31-jarige Wit-Russin versloeg de 7 jaar oudere Amerikaanse in de halve finale in drie sets: 1-6, 6-3, 6-3.

De laatste grandslamzege van Williams dateert van begin 2017 op de Australian Open, op het moment dat ze al zwanger was. Na de geboorte van dochter Olympia keerde Williams terug op de baan, omdat ze het grandslamrecord van Margaret Court (24 titels) wil verbeteren. De afgelopen twee jaar haalde ze steeds de finale van Wimbledon en de US Open, maar iedere keer stapte ze als verliezer van de baan.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld", zei Williams na haar nederlaag tegen Azarenka. "Ik heb gedaan wat ik kon, ik heb alles gegeven."

Osaka

Azarenka had op grandslams nog nooit van Williams gewonnen. De tennisster uit Minsk, in 2012 en 2013 winnares van de Australian Open, neemt het in de eindstrijd in New York op tegen Naomi Osaka. De Japanse versloeg de Amerikaanse Jennifer Brady in drie sets: 7-6 (1), 3-6, 6-3. Osaka won de US Open twee jaar geleden en zegevierde vorig jaar ook op de Australian Open.

Azarenka had de tien voorgaande ontmoetingen met Williams op de grandslamtoernooien verloren. Zo moest ze in 2012 en 2013 in de finale van de US Open buigen voor de Amerikaanse.

"Ik ben dankbaar dat ik tegen zo'n kampioene kon spelen in de halve finale", zei Azarenka over haar goede vriendin. "Op weg naar de finale moet je de beste speelsters verslaan. Vandaag was dat zeker zo. In de eerste set sloeg zij me diep in de put. Ik moest daar uitklimmen, stap voor stap. Ik ben heel blij dat het me lukte om de partij te doen kantelen." (FOX Sports/ANP)

Thiem en Zverev naar finale US Open

12 september 2020
Thiem en Zverev naar finale US Open
Dominic Thiem en Alexander Zverev hebben de finale bereikt in het mannen-enkelspel van de US open tennis in New York. Thiem, de nummer twee van...