Frank Rijkaard
Frank Rijkaard - © Pro Shots

'KNVB vangt bot bij Rijkaard'

11 september 2020
Frank Rijkaard wordt niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf. Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB, wil niet reageren. ''Wij gaan niet in op namen.'' De zaakwaarnemer van Rijkaard, Perry Overeem heeft inmiddels wel bevestigd dat Rijkaard niet beschikbaar is, maar wilde niet zeggen of hij inderdaad benaderd is. "Want als dat zo zou zijn, dan zou dat niet netjes zijn tegenover andere kandidaten om te zeggen", aldus Overeem.

Directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma zouden in Rijkaard de ideale kandidaat-bondscoach hebben gezien en iemand die perfect paste in het profiel wat de KNVB had opgesteld na Koemans vertrek. De 57-jarige Rijkaard, eerder bondscoach van 1998 tot en met het EK van 2000 in Nederland, ziet een terugkeer in het profvoetbal niet zitten. 

Ook de spelersraad van het Nederlands elftal wilde graag de samenwerking aangaan met Rijkaard, aldus De Telegraaf. Of Louis van Gaal inmiddels al een telefoontje heeft gehad, wil Hoogma ook niet zeggen. ''Nogmaals, we gaan niet in op namen.'' Of het lukt om voor de volgende interlandperiode een opvolger van Ronald Koeman te presenteren is ook nog maar de vraag. ''Geen idee. We zitten middenin het proces en zoals we al eerder hebben aangegeven, we gaan zorgvuldig te werk.'' Louis van Gaal en Henk ten Cate hebben aangegeven dat ze met de KNVB over de functie van bondscoach willen praten. Frank de Boer is volgens zijn broer, en FOX Sports-analist, Ronald ook beschikbaar. (FOX Sports)