Didi Gregorius
Didi Gregorius - © Pro Shots

Gregorius slaat grandslam-homerun

13 september 2020
Didi Gregorius heeft zijn club Philadelphia Phillies met een grandslam-homerun naar een overwinning op Miami Marlins geleid. De 30-jarige Amsterdammer sloeg al in de eerste inning de bal over het hek de lege tribunes in, met alle honken bezet. Gregorius zette de Phillies zo op een voorsprong van 4-0.

De ploeg uit Philadelphia gaf die voorsprong niet meer uit handen. In de achtste inning, bij een stand van 7-5, scoorden de Phillies vijf punten. Gregorius was een van de spelers die de thuisplaat bereikte. De Phillies zegevierden in het lege Marlins Park zo met 12-6.

Het seizoen in de Major League begon als gevolg van de coronacrisis enkele maanden later dan de bedoeling was en is daarom ingekort van 162 naar 60 wedstrijden per team. Over twee weken gaan de play-offs van start. Gregorius koerst met Philadelphia Phillies af op deelname aan die play-offs. De Nederlands international, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Phillies na enkele jaren bij New York Yankees, sloeg in Miami zijn zevende homerun van dit seizoen. (FOX Sports/ANP)