Neymar zegt dat hij het slachtoffer is geworden van racisme in de vechtpartij aan het einde van het duel van Paris Saint-Germain met Olympique Marseille. De Braziliaan en vier andere spelers werden daarbij met rood weggestuurd. Olympique Marseille won met 1-0.

De sterspeler van PSG beschuldigt de Spanjaard Alvaro Gonzalez ervan hem een "aap" te hebben genoemd nadat hij van het veld was gestuurd in blessuretijd omdat hij de verdediger van Marseille op zijn achterhoofd had geslagen.

"Kijk naar het racisme, daarom heb ik hem geslagen", zei Neymar toen hij van het veld liep. "De enige spijt die ik voel is dat ik die idioot niet in zijn gezicht heb geslagen", reageerde hij later.

Neymar moest van het veld met rood, net als zijn teamgenoten Layvin Kurzawa en Leandro Paredes en aanvaller Dario Benedetto en verdediger Jordan Amavi van Marseille.

"Het is gemakkelijk voor de VAR om mijn agressie te laten zien. Nu wil ik dat ze het beeld laten zien van de racist die me een 'klootzak van een aap' noemde. Dat wil ik graag zien", reageerde Neymar later nog via Twitter. (ANP)