Neymar
Neymar - © FOXSports.NL

PSG wil onderzoek naar racisme tegen Neymar

14 september 2020
Paris Saint-Germain zegt de in opspraak geraakte Neymar volledig te steunen en wil zo snel mogelijk een onderzoek naar vermeend racisme tegen de sterspeler uit Brazilië. Dat verklaarde de kampioen van Frankrijk naar aanleiding van de rode kaart die Neymar zondag kreeg in het duel met Olympique Marseille. Nog vier andere spelers werden bij het opstootje uit het veld gestuurd. Olympique won met 1-0.
De aanvaller van PSG beschuldigt de Spaanse voetballer Alvaro Gonzalez ervan hem een "aap" te hebben genoemd, nadat hij van het veld was gestuurd in blessuretijd omdat hij de verdediger van Marseille op zijn achterhoofd had geslagen.

"Wij rekenen er op dat de disciplinaire commissie van de Franse voetbalbond dit tot op de bodem uitzoekt", aldus PSG in een reactie. "Uiteraard zullen wij daar alle medewerking aan verlenen. In het voetbal en in onze maatschappij is geen plaats voor racisme. Dat dragen we op allerlei manieren uit. Laten we daar dan ook naar handelen." (ANP)

Podcast: Voetbalpraat - 14 september

14 september 2020
Podcast: Voetbalpraat - 14 september
Voetbalpraat van maandag 14 september 2020 met Milan van Dongen, Willem Vissers, Valentijn Driessen en Kenneth Perez. Dit keer gaan de mannen...