Memphis Depay
Memphis Depay - © Pro Shots

Barça-target Memphis scoort als invaller voor Lyon

15 september 2020
Olympique Lyon heeft de uitwedstrijd tegen Montpellier in de Franse voetbalcompetitie verloren: 2-1. Téji Savanier maakte beide doelpunten voor de thuisploeg. Invaller Memphis Depay benutte in de slotfase een strafschop voor Lyon.

Depay mocht pas in de 55e minuut invallen, bij een achterstand van 2-0. Lyon speelde op dat moment ook slechts met tien man, na een rode kaart voor Houssem Aouar. Montpellier eindigde ook met een man minder. Vitorino Hilton kreeg in de slotfase een tweede gele kaart.

De 26-jarige Depay werd dinsdag in verschillende media in verband gebracht met een vertrek naar FC Barcelona, dat 30 miljoen euro voor hem zou betalen. Voorzitter Jean-Michel Aulas van Olympique Lyon ziet zijn sterspeler echter niet naar Catalonië vertrekken. "De preses van Barcelona heeft me zondag nog verteld dat ze hem niet kunnen betalen vanwege de coronacrisis", schreef hij dinsdagavond op Twitter.

Ook Ronald Koeman meldde dat zijn Barcelona pas spelers kan aantrekken als er eerst voetballers worden verkocht. De nieuwe coach van de Spaanse topclub verwacht zonder grote aanwinsten het seizoen in te gaan.

Het contract van Depay bij Lyon loopt volgend jaar af. (FOX Sports/ANP)