Joëlle Smits (Bron: VfL Wolfsburg)
Joëlle Smits (Bron: VfL Wolfsburg) - © FOXSports.NL

Oranje-international Smits maakt volgende zomer toptransfer naar Wolfsburg

15 september 2020
Joëlle Smits maakt een toptransfer in het vrouwenvoetbal. De twintigjarige spits vertrekt na dit seizoen bij PSV om bij VfL Wolfsburg in de Bundesliga te gaan voetballen. Ze tekent een contract voor drie jaar.

Smits is met deze transfer de eerste PSV-speelster in de geschiedenis die voor een transfersom naar het buitenland vertrekt. Het is niet bekend welk bedrag met de transfer is gemoeid. VfL Wolfsburg is al enige tijd een van de grootste clubs in het vrouwenvoetbal. Afgelopen seizoen verloor de club de Champions League-finale van Olympique Lyon. Smits komt bij Wolfsburg collega-international Dominque Janssen tegen.

De jonge spits, die tot nu toe twee interlands speelde, kijkt uit naar haar nieuwe avontuur. "Ik ben trots dat een club van dit kaliber zoveel vertrouwen in mij heeft. Natuurlijk kijk ik uit naar de overstap, maar tegelijkertijd is mijn focus volledig bij PSV Vrouwen. Ik wil de club met een aantal mooie prestaties achterlaten voor ik naar Wolfsburg vertrek."

Smits scoorde afgelopen seizoen 20 doelpunten in 23 wedstrijden. In het seizoen daarvoor werd ze topscorer van de Eredivisie met 25 doelpunten voor FC Twente. Dat leverde haar een transfer op naar Eindhoven. (FOX Sports