Lionel Messi
Lionel Messi - © Pro Shots

Forbes: Messi na Ronaldo tweede voetbalmiljardair ooit

15 september 2020
Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes mag Lionel Messi zich miljardair noemen. De sterspeler van FC Barcelona zou in 2020 de grens van één miljard dollar aan inkomsten hebben bereikt.

De 33-jarige Argentijn mocht volgens Forbes het afgelopen seizoen zo'n 126 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven. Dat is bijna tien miljoen dollar meer dan rivaal Cristiano Ronaldo verdiende. De Portugese vedette is overigens de eerste voetballende miljardair ooit.

De directe 'achtervolger' van de dertigjarige wereldsterren is Neymar. De Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain verdiende het afgelopen seizoen zo'n 96 miljoen dollar. Kylian Mbappé, ploeggenoot van Neymar, is met stip op nummer vier binnengekomen, met een geschat inkomen van 40 miljoen dollar. (FOX Sports)

De 33-jarige aanvaller zou afgelopen seizoen 126 miljoen dollar aan salaris en sponsordeals hebben verdiend, omgerekend 106 miljoen euro. Cristiano Ronaldo, de 'eeuwige' rivaal van Messi die bij Juventus speelt, mocht volgens Forbes 117 miljoen dollar aan inkomsten bijschrijven. In juni maakte Forbes bekend dat Ronaldo de eerste voetballende miljardair ooit is.

FC Utrecht haalt 'toptalent' Sylla

15 september 2020
FC Utrecht haalt
FC Utrecht heeft met Moussa Sylla een nieuwe spits in huis gehaald. De 20-jarige Fransman komt transfervrij over van AS Monaco en tekent een...