Robben na rentree: "Pleisters plakken, uithuilen en doorgaan"

Robben positief gestemd over herstel: "De schade valt mee"

16 september 2020
Arjen Robben kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn rentree in de Eredivisie. De 36-jarige captain van FC Groningen viel afgelopen zondag tegen PSV uit met een liesblessure, maar de linkspoot is strijdbaar. "Ik wil niet teveel over prognoses praten, maar de schade valt mee. Ik had erger verwacht."

"Er is niks kapot in de spier. Er zit geen scheur. Dat is hoopvol", zegt Robben tegenover FC Groningen TV. De linkspoot is bekomen van de eerste schrik en wil weer werken aan z’n herstel. "Ik heb gemengde gevoelens. Het is drie keer …., vul zelf maar in. De rentree begon mooi, maar het eindigde in het slechtst denkbare scenario. Het is pleisters plakken, uithuilen en doorgaan. We gaan weer keihard aan de slag en daar ben ik positief over gestemd."

Over de criticasters, die vonden dat de 96-voudig international direct moest stoppen, zegt hij: "Ik heb niet alles gehoord. Het mooiste is de hartverwarmende reacties van de fans en van de mensen die dicht bij mij staan. Ik hoef geen medelijden."

Robben wil geen prognose doen wanneer hij verwacht fit te zijn. "Je kunt er negatief over doen, maar ik bekijk het positief. Het is een proces met hobbels op de weg. Dat die hobbel zo snel komt, is lullig. Ik had het idee dat ik op goede weg was. Ik heb geen spijt dat ik zondag heb gespeeld, we hadden een duidelijk plan gemaakt."

(FOX Sports)