Jill Roord viert een doelpunt
Jill Roord viert een doelpunt - © ANP

Oranje Vrouwen verslaan Rusland en zetten grote stap naar EK

18 september 2020
De Nederlandse voetbalsters zijn bijna zeker van deelname aan het eerstkomende Europees kampioenschap. Het elftal van bondscoach Sarina Wiegman won in Moskou met 1-0 van Rusland.

Het doelpunt viel al vrij vroeg in de wedstrijd. Na een kort genomen hoekschop dribbelde Jill Roord richting het strafschopgebied. Van afstand krulde de middenvelder van Arsenal de bal fraai in de verre hoek. Oranje wist die voorsprong in het vervolg van de wedstrijd vrij eenvoudig vast te houden. Zelf creëerde Nederland ook nauwelijks kansen. 

"Het ging moeizaam", zei doelpuntenmaakster Roord in een eerste reactie tegen SBS9. "Zij zakten erg ver in en hadden geen enkele intentie om zelf te voetballen. We kregen weinig ruimte en speelden in een te laag tempo."

Sherida Spitse ontbrak in Moskou. De 30-jarige recordinternational werd niet vrijgegeven door haar Noorse club Valerenga. Noorwegen kent geen vrijstelling van quarantaine voor sporters die terugkeren uit Rusland. Hierdoor zou de 178-voudig international bij terugkomst van de interland verplicht tien dagen in quarantaine moeten.

Oranje leidt in kwalificatiegroep A met 21 punten uit 7 wedstrijden. Rusland is tweede met 9 punten uit 5 duels. (ANP)