Timothy Fosu-Mensah
Timothy Fosu-Mensah - © Pro Shots

Fosu-Mensah en Klaassen in voorselectie Oranje

20 september 2020
Timothy Fosu-Mensah en Davy Klaassen zijn door interim-bondscoach Dwight Lodeweges opgenomen in de 38-koppige voorselectie van het Nederlands elftal. De 27-jarige Klaassen speelde zestien interlands voor Oranje, maar zijn laatste optreden in de nationale ploeg dateert al van bijna drie jaar geleden. Fosu-Mensah speelde drie interlands.

In vergelijking met de vorige voorselectie, die uit 32 spelers bestond, zijn naast Klaassen ook Steven Berghuis (Feyenoord), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Donyell Malen, Pablo Rosario (beiden PSV) en Javairô Dilrosun (Hertha BSC) nieuw.

Oranje speelt op woensdag 7 oktober een oefeninterland in Amsterdam tegen Mexico. Vier dagen later hervat de nationale ploeg de Nations League met een uitwedstrijd in Zenica tegen Bosnië en Herzegovina. Op 14 oktober speelt Oranje in en tegen Italië.

De KNVB hoopt voor de volgende interlandperiode een nieuwe bondscoach te hebben aangesteld. Frank de Boer is de voornaamste kandidaat. Eljero Elia, in 2010 WK-finalist met Oranje, omschreef De Boer in Goedemorgen Eredivisie als 'ideaal voor de jongens'. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd