Silvester van der Water heeft van Heracles Almelo een maximale boete gekregen na 'onacceptabel' gedrag. De aanvaller, die maandag naar huis is gestuurd door de club, wil graag naar het Amerikaanse Orlando City. Zaterdagavond liet Van der Water via WhatsApp weten dat hij niet beschikbaar zou zijn voor de wedstrijd tegen Willem II.

Volgens Heracles gaat het om de 'maximale boete' en heeft het verder over 'onacceptabel' gedrag.  "We hebben hem terug naar huis gestuurd om verder na te denken over zijn gedrag", zegt technisch directeur Tim Gilissen. "Hij heeft een individueel programma meegekregen. Morgen heeft de selectie een vrije dag. Woensdag meldt ook Silvester zich weer op de club. Dan gaan we opnieuw met elkaar in gesprek en kijken we hoe we met elkaar verder gaan. Het initiatief daarvoor ligt bij hem."

Van der Water zei zondagavond nog tegen RTV Oost: "Ik meld mij weer op de training en we zien wel hoe het zich verder ontwikkelt. We hebben vrijdag uitvoerig met de directie van Heracles gesproken over hoe we omgaan met de aanbieding(en) van Orlando. Daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt. Toen ik op zaterdagavond van mijn zaakwaarnemer hoorde dat er nog steeds geen contact is geweest met Orlando nam ik deze beslissing. Niet om iets te forceren, want ik besef zelf ook wel wat het los zal maken."

Wormuth zei zondag na afloop van de verloren wedstrijd tegen Willem II dat de werkweigering van de aanvaller 'puberaal' was. Ook technisch directeur Tim Gilissen was negatief verrast was.

 Van der Water staat nog voor één seizoen onder contract. Vorige week was de aanvaller nog de grote man tegen ADO Den Haag (2-0) in de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen. In totaal speelde hij veertig wedstrijden voor Heracles, waarin hij elf keer scoorde en vijf assists leverde.
(FOX Sports)