Dost, Jans, Zeefuik
Dost, Jans, Zeefuik - © Pro Shots

Vanavond op FOX Sports: KKD, Bundesliga en Jans tegen oude liefde Groningen

25 september 2020
De vrijdagavond zit weer bomvol voetbal op FOX Sports! FC Twente en FC Groningen trappen speelronde drie af in de Eredivisie. De Keuken Kampioen Divisie is vertegenwoordigd met vier live wedstrijden en het schakelprogramma Voetbal op Vrijdag en in de Bundesliga komen hopelijk Nederlanders in actie.

FC Twente – FC Groningen
Speelronde drie in de Eredivisie wordt vrijdagavond om 20.00 uur afgetrapt in de Grolsch Veste waar FC Twente speelt tegen FC Groningen. Ron Jans neemt het op tegen de club waar hij acht jaar trainer was (2002-2010), en twee jaar technisch manager (2017-2019). In die laatste functie was hij verantwoordelijk voor de aanstelling van trainer Danny Buijs bij de Groningers. Jans was namelijk eerder als trainersdocent in Zeist onder de indruk geraakt van Buijs, toen nog trainer van Kozakken Boys. "Hij presenteerde zich fantastisch", zei Jans later over het sollicitatiegesprek. In aanloop naar het duel met Twente zegt Buijs tegen FC Groningen TV: “Ik ben Jans nog altijd dankbaar dat hij mij mede heeft aangesteld. Hij is goed begonnen bij Twente, maar ik hoop dat hij morgenavond een minder goed gevoel heeft. Het is voor ons een mooi meetmoment.”

FC Twente – FC Groningen is vanaf 20.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2

De Keuken Kampioen Divisie: Voetbal op Vrijdag (schakelprogramma) en 4 live wedstrijden
Een zekerheid op de vrijdagavond: de schakelshow van de Keuken Kampioen Divisie. Toine van Peperstraten en Hans Kraay jr. praten je helemaal bij over vier verschillende wedstrijden. De gehele wedstrijden worden natuurlijk ook live uitgezonden. Om 18.45 uur neemt Almere City het op tegen Helmond Sport (FOX Sports 3) en FC Dordrecht tegen Jong AZ (FOX Sports 4). Om 21.00 uur neemt sc Cambuur het op tegen Jong FC Utrecht (FOX Sports 3) en speelt MVV tegen TOP Oss (FOX Sports 4).

Voetbal op Vrijdag is vanaf 18.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Bundesliga
Om half negen mogen de Nederlanders van Hertha BSC het opnemen tegen het Eintracht Frankfurt van Bas Dost en de geblesseerde Jetro Willems. Bij de gewonnen seizoensopener van Hertha viel alleen Deyovaisio Zeefuik tien minuten voor tijd in om zijn Bundesliga debuut te maken. Hopelijk zien we vanavond meer Nederlanders in actie!

Hertha BSC – Eintracht Frankfurt is vanaf 20.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 6

Voor de echte Duitse voetballiefhebber is er om 18.30 al Tweede Bundesliga voetbal. Op FOX Sports 6 is live Vfl Osnabrück tegen Hannover 96 te zien.