Rijkaard
Rijkaard - © Pro Shots

Rijkaard staat achter keuze voor De Boer: "Ik kijk naar kwaliteit, niet naar kleur"

24 september 2020
Frank Rijkaard staat achter de manier waarop de KNVB Frank de Boer heeft aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. De 57-jarige Rijkaard werd benaderd voor de functie, maar bedankte voor een rentree als bondscoach.

De oud-speler van onder meer Ajax, Milan en Oranje zegt in De Telegraaf: "Ik kijk niet naar kleur. Ik kijk naar kwaliteit en naar de mens." Volgens de commissie Mijnals is Rijkaard door de KNVB slechts gepolst om aan de buitenwereld te laten zien dat er aan diversiteit werd gedacht.

Rijkaard, die zelf tussen 1998 en 2000 bondscoach was van het Nederlands elftal, denkt dat de keuze voor De Boer heel goed kan uitpakken. "Frank is een succesvolle trainer in Nederland geweest. Ik heb met hem gespeeld en ken zijn voetbalfilosofie. Daarbij is hij volgens de Nederlandse voetbalschool opgeleid, weet de eisen en hoe we het graag zien."

Dat De Boer, na een succesvolle periode bij Ajax, minder goed presteerde bij Inter, Crystal Palace en Atlanta United zegt Rijkaard niet zoveel. "Een carrière gaat nooit over rozen en mindere momenten helpen je om te komen waar je wilt komen. Frank is ambitieus en capabel genoeg om met deze mooie nieuwe lichting goede resultaten te boeken." (FOX Sports).