Dest over

Done deal: Dest maakt droomtransfer naar Barcelona

1 oktober 2020
Sergino Dest is de nieuwe rechtsback van FC Barcelona. De Amerikaans international wordt voor ruim 21 miljoen euro overgenomen van Ajax. Dat bedrag kan oplopen tot ruim 26 miljoen euro. Dest tekent een vijfjarig contract bij Barcelona, waar hij de vervanger wordt van de vertrokken Nelson Semedo.

Eerder leek Dest naar Bayern München te gaan. De Duitsers hadden al sinds februari interesse in de back en brachten zelfs twee keer een bod uit, maar Dest kiest toch voor een overstap naar Barcelona. De Catalanen verkochten Semedo voor dertig miljoen euro plus bonussen aan Wolverhampton Wanderers. Daarmee kwam er geld vrij voor Dest. De negentienjarige back stond in de Eredivisie vijftien keer in de basis.

Dest wordt de negende Ajax-speler die rechtstreeks een transfer maakt naar FC Barcelona. De in Almere geboren rechtsback kwam in 2012 terecht in de jeugdopleiding van Ajax. In 2019 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Tegen FC Emmen mocht hij invallen voor Noussair Mazraoui. Sindsdien is Dest in een hevige concurrentiestrijd beland met de Marokkaans international.

In oktober vorig jaar koos Dest voor een interlandcarrière bij Amerika, het land waarvoor hij ook al jeugdinterlands speelde. Door zijn transfer naar Barcelona is Dest nu de eerste Amerikaan die het in het rood-blauw gaat spelen. (FOX Sports)