Dallas Stars vs. Tampa Bay Lightning: Game 5

Dallas Stars mag nog dromen van Stanley Cup na winst in tweede overtime

27 september 2020
De Dallas Stars zijn in de best-of-seven-serie om de Stanley Cup teruggekomen tot 3-2 na een late overwinning in Game 5. Tampa Bay Lightning had bij een overwinning al met de cup in handen kunnen staan maar zij konden een 2-1 voorsprong niet veiligstellen.

Dallas Stars komt laat in de eerste periode van Game 5 op een 1-0 voorsprong dankzij Corey Perry. In de tweede periode komt Lightning langszij. Aan het begin van de derde periode brengt Mikhail Sergachyov Lightning op voorsprong met een schot van grote afstand.

Tampa Bay kan dan hun tweede Stanley Cup-overwinning al ruiken, maar ruim zes minuten voor het einde van de wedstrijd maakt Joe Pavelski namens de Stars gelijk: 2-2. In de slotfase van de reguliere speeltijd raakt Tampa Bay nog de paal, maar overtime moet de beslissing gaan brengen.

Daarin duurt het tot in de tweede overtime voor de beslissing valt. Corey Perry kroont zich tot man van de wedstrijd door met zijn tweede goal van de dag de Dallas Stars aan de overwinning te helpen. In de best-of-seven-serie is de stand nu 3-2 in het voordeel van Tampa Bay Lightning. In Game 6 kan opnieuw de beslissing gaan vallen. (FOX Sports)

Game 6 in de Stanley Cup Finals is in de nacht van maandag op dinsdag om 02.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2 (Nederlands commentaar) en FOX Sports 6 (Amerikaans commentaar)