fc barcelona - vilarreal cf
fc barcelona - vilarreal cf - © FOXSports.NL

Ansu Fati bezorgt Koeman vliegende start in La Liga

27 september 2020
Ronald Koeman heeft met zijn nieuwe club FC Barcelona een droomstart gemaakt in de Spaanse competitie. De Catalaanse club versloeg Villarreal in Camp Nou met 4-0. De eindstand was al bij de rust bereikt.

Ansu Fati vervulde in de eerste helft een hoofdrol bij de swingende thuisclub. De nog maar 17-jarige aanvaller bracht de eerste twee treffers op zijn naam en dwong daarna een strafschop af, die door Lionel Messi werd benut. Op slag van rust zorgde Pau Torres met een eigen doelpunt voor 4-0.

Na de rust viel de Catalaanse productie stil, mede door goed keeperswerk van Sergio Asenjo. Frenkie de Jong speelde de gehele wedstrijd bij de thuisclub. Koeman wisselde wel Fati, Antoine Griezmann, Sergio Busquets en Philippe Coutinho.

"De eerste helft was geweldig van onze kant", erkende de oud-bondscoach. "We speelden goed en in het juiste ritme, als een echt team. Er zat voortdurend beweging in onze voorhoede. In de tweede helft daarentegen leden we onder meer te veel balverlies."

Koeman was lovend over het optreden van Fati, het 17-jarige supertalent. "Ik ben heel blij met hem. Hij heeft een prachtige toekomst voor zich. Vorige week vond ik nog dat hij niet zijn uiterste best deed bij ons in de voorbereiding. Daar klaagde ik een beetje bij hem over. Nu heeft hij wel alles gegeven. Hij is nog zo jong en moet nog dingen verbeteren. Soms mist hij nog een beetje concentratie." (FOX Sports/ANP)