Samenvatting Borussia Dortmund - Bayern München

Bayern pakt vijfde prijs na bijzondere goal Kimmich

30 september 2020
Bayern München heeft na de landstitel, beker, Champions League en Europese Supercup in 2020 ook de Duitse Supercup gewonnen. Borussia Dortmund werd met 3-2 verslagen in Der Klassiker.

Bayern, dat zondag nog verrassend met 4-1 onderuit ging tegen Hoffenheim, speelde niet eens groots, maar hield wel grotendeels het initiatief tegen Borussia Dortmund.

De Rekordmeister stond na iets meer dan een half uur 'gewoon' met 2-0 voor na goals van Corentin Tolisso en Thomas Müller, Dortmund kwam echter terug via Julian Brandt en wonderkind Erling Braut Haaland. 

Dortmund mocht even hopen op een tweede Supercup-zege op rij, maar Joshua Kimmich bezorgde Bayern op onorthodoxe wijze alsnog de zege. De middenvelder veroverde wel op karakteristieke wijze de bal, maar had wat geluk nodig om tot scoren te komen.

Na het missen van een kans werkte Kimmich liggend op de grond de bal alsnog met zijn linkerbeen in de rebound binnen: 3-2.

Het Supercupduel tussen Bayern en Dortmund was de afscheidswedstrijd van scheidsrechter Bibiana Steinhaus. De eerste vrouwelijke arbiter in de Bundesliga kondigde woensdag verrassend haar afscheid aan. (FOX Sports)