Rayhi op weg naar Saoedi-Arabië: "Ik ga puur voor het geld"

Rayhi vertrekt bij Sparta en maakt financiële droom waar

1 oktober 2020
Mohamed Rayhi maakt zijn financiële droom waar, want Sparta Rotterdam en Al Batin zijn het eens geworden over een transfer. De 26-jarige aanvaller vertrekt op korte termijn naar Saoedi-Arabië om alles verder af te ronden.

Vandaag neemt Rayhi afscheid van zijn ploeggenoten bij Sparta en maakt dan ook geen deel meer uit van de selectie. Bij Sparta kwam hij tot twintig doelpunten in 64 officiële duels. 

Goudeerlijk

Rayhi kwam afgelopen zaterdag nog met Sparta in actie tegen PEC Zwolle (4-0 verlies). Na afloop van dat duel vertelde hij bij FOX Sports dolgraag naar Saoedi-Arabië te willen gaan om een financiële klapper te maken. "Ik ga puur voor het geld".

Technisch directeur Henk van Stee legt op de website van Sparta uit hoe deze transfer tot stand is gekomen. "In de zomer van 2018 was Rayhi één van de eerste spelers die na de degradatie tekende bij Sparta, waarna hij een belangrijke rol speelde bij de promotie. In januari verlengde Rayhi zijn aflopende contract nog met twee seizoenen. Destijds al was er buitenlandse interesse en maakte hij zijn ambitie bekend om een keer die stap te maken."

Het kwam dus niet als een verrassing voor Van Stee. "Wij gunnen hem zijn transfer, maar zijn toen al een afkoopsom overeengekomen. Die afspraak stond en wij laten een speler als Rayhi niet vertrekken zonder onze vooraf afgesproken transfersom en een garantie dat de transfer ook betaald wordt. Dat zal iedereen begrijpen, inclusief Mohamed Rayhi en zijn zaakwaarnemers Ali Elkhattabi en Youssef El Akchaoui. Nu dit allemaal geregeld is kunnen wij niets anders dan Mohamed te bedanken voor zijn inzet voor Sparta en hem heel veel voorspoed te wensen bij zijn nieuwe club," aldus Van Stee.

Mohamed Rayhi kijkt zelf met plezier terug op zijn periode bij Sparta: "Ik heb 2,5 jaar bij een hele mooie club gespeeld, maar zoals ik ook al in mijn interviews heb aangegeven is dit een stap in mijn carrière die ik niet kan weigeren. Ik ben dan ook blij dat de clubs er toch uit zijn gekomen en ik deze stap kan maken. Ik wens Sparta, mijn teamgenoten en alle trouwe supporters heel veel succes toe." (FOX Sports)