Fans van de Houston Astros
Fans van de Houston Astros - © Pro Shots

Honkbalfans opgelucht: World Series mét publiek

1 oktober 2020
Bij de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen, is publiek welkom. De beslissende reeks wordt gespeeld in het nieuwe stadion van Texas Rangers in Arlington. Bij ieder duel mogen 11.500 toeschouwers naar binnen. Tickets gaan volgende week in de verkoop.

Honkbalstadion Globe Life Field, de thuishaven van de Rangers, biedt plaats aan ruim 40.000 mensen. De fans moeten tijdens de World Series onderling afstand houden en een mondkapje dragen.

Vanwege het coronavirus is het honkbalseizoen in de Major League flink ingekort. Alle wedstrijden zijn voorlopig zonder publiek. Ook de opzet van de play-offs is aangepast. Momenteel strijden zestien clubs in korte wildcard-series over maximaal drie wedstrijden om een plek in de play-offs. Die worden op neutraal terrein gespeeld. De wedstrijden uit de American League zijn in de stadions van San Diego Padres en Los Angeles Dodgers, de wedstrijden uit de National League worden gespeeld bij Texas Rangers en Houston Astros.

Bij de finaleserie van de National League en de daaropvolgende World Series mag een gereduceerd aantal toeschouwers aanwezig zijn. De 116e editie van de World Series begint op 20 oktober en is voor het eerst op neutraal terrein. (ANP)