PSV heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren wonnen in Noorwegen het beslissende duel met Rosenborg: 2-0.

PSV had in de derde kwalificatieronde al overtuigend afgerekend met het Sloveense NS Mura en ook het Noorse Rosenborg bleek geen al te lastig obstakel op weg naar een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Met de nieuwe Israëlische goalgetter Eran Zahavi in de basis werd PSV in de openingsfase meteen gevaarlijk. Zahavi trof in de twintigste minuut al de paal na goed positie kiezen in de zestien, amper twee minuten was het wel raak. Op aangeven van Donyell Malen knikte de nieuwe spits Zahavi de bal goed binnen bij de tweede paal: 0-1. 

Ook Rosenborg kreeg een paar kansen, maar Yvon Mvogo kwam nooit echt in de problemen. Alleen bij een scherp indraaiende voorzet tastte de PSV-doelman even mis, maar de bal rolde net langs de goede kant van de paal voor de Eindhovenaren. 

Ook na rust was de ploeg van Roger Schmidt grotendeels de baas en ook in de tweede helft toonde Zahavi zijn klasse. Een tweede debuutgoal kwam er niet, maar de Israëliër was wel betrokken bij de 0-2. Cody Gakpo, die zelf de bal had veroverd, schoot na een snelle counter knap raak op aangeven van Zahavi.

Domper op de feestvreugde voor PSV was het uitvallen van Ryan Thomas, die al in de eerste helft naar de kant moest met een enkelkwetsuur én Philipp Max die na rust met een bovenbeenblessure de strijd moest staken. 

PSV plaatst zich, net als Feyenoord en AZ, voor de groepsfase van de Europa League. Vrijdag vindt de loting plaats in het Zwitserse Nyon. Ajax werd donderdag gekoppeld aan Liverpool, Atalanta en Midtjylland in de groepsfase van de Champions League. (FOX Sports)

De loting van de Europa League zie je vrijdag om 13.00 uur LIVE op FOX Sports 1