Frank de Boer en Nico-Jan Hoogma
Frank de Boer en Nico-Jan Hoogma - © Pro Shots

De Boer over selectie Oranje: "Niet meteen knuppel in hoenderhok"

2 oktober 2020
Frank de Boer heeft zijn eerste selectie als bondcoach van het Nederlands elftal bekend gemaakt. In de selectie voor de wedstrijden tegen Mexico, Bosnië-Herzegovina en Italië is plaats voor 25 man. Ten opzichte van de voorselectie, die al bekend was gemaakt voordat De Boer werd aangesteld als eindverantwoordelijke, kunnen we dertien afvallers noteren.

De Boer doet geen beroep op Jeroen Zoet, Timothy Fosu-Mensah, Tonny Vilhena, Javairô Dilrosun, Calvin Stengs, Wout Weghorst, Davy Klaassen, Kenny Tete, Perr Schuurs, Davy Pröpper, Leroy Fer, Myron Boadu en Pablo Rosario. 

De veelbesproken Mohamed Ihattaren zit wel bij de selectie. Dat geldt ook voor Donyell Malen en Steven Berghuis. Berghuis was er niet bij tegen Polen en Italië vanwege longproblemen, Malen raakte in oktober 2019 zwaar geblesseerd aan zijn knie en zat sindsdien niet meer bij de groep. De dolgelukkige Teun Koopmeiners maakt zijn debuut in de selectie. Hij was er even stil van. 

 

Het Nederlands elftal speelt op 7 oktober een oefenduel met Mexico in Amsterdam. Daarna volgen op respectievelijk 11 en 14 oktober uitwedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Italië in het kader van de Nations League. (FOX Sports)