Memphis Depay
Memphis Depay - © Pro Shots

Franse media: 'Memphis Depay blijft bij Lyon'

3 oktober 2020
Een nieuw hoofdstuk in de transfersoap rond Olympique Lyon-ster Memphis Depay. FC Barcelona leek zijn nieuwe club te worden, maar volgens Franse media blijft hij gewoon in Frankrijk.

Het was de bedoeling dat Barcelona dit weekend een definitief akkoord zou bereiken met Lyon over de transfer van Depay. De Franse club zou deze zaterdag daarbij als deadline hebben gesteld. Volgens bronnen rond Lyon is dat akkoord er niet gekomen. De Oranje-international bereikte een tijdje geleden op hoofdlijnen wel al een akkoord met de club van trainer Ronald Koeman.   

Financiële problemen

Barcelona verkeert in financiële problemen. Er moeten eerst spelers vertrekken voordat er aan versterkingen kan worden gedacht. De Catalaanse club hoopte aanvaller Ousmane Dembélé te slijten aan Manchester United, om zo ruimte te creëren voor de komst van Depay. Maar ook die deal lijkt vooralsnog niet door te gaan.

Spanning stijgt

Het worden hoe dan ook nog een paar spannende dagen voor Depay, die ook dit seizoen dé grote man is bij Lyon. In vijf competitieduels scoorde hij al vier keer. De transfermarkt sluit, in zowel Spanje als Frankrijk, maandag 5 oktober om 23.59 uur.

Lyon komt in de Ligue 1 morgen weer in actie. Dan wacht de topper tegen Olympique Marseille. (FOX Sports