Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo - © Pro Shots

Vliegreis Napoli naar Turijn geannuleerd, topper tegen Juventus onzeker

3 oktober 2020
Het is onzeker of de topper in de Serie A tussen landskampioen Juventus en Napoli zondagavond doorgaat. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa is de vliegreis zaterdag van de selectie van Napoli richting Turijn geannuleerd. Dat is gebeurd op last van de gezondheidsautoriteiten in Napels, die na een aantal besmettingen bij Napoli vooralsnog geen toestemming willen geven voor een vlucht naar Turijn.

Bij Napoli zijn inmiddels drie besmette personen geconstateerd, onder wie de middenvelders Piotr Zielinski en Eljif Elmas. De vrees bestaat dat zich op korte termijn nieuwe coronagevallen bij de club aandienen. Dat zou alles te maken hebben met de thuiswedstrijd afgelopen zondag tegen Genoa (6-0 winst).

Inmiddels is bekend dat het aantal personen dat bij Genoa het coronavirus heeft opgelopen, is gestegen naar 22. In totaal zijn nu zeventien spelers uit de A-selectie besmet geraakt. Door de golf aan positieve coronatesten bij Genoa is Napoli na het onderlinge duel bang voor een soortgelijke besmettingsgolf. De wedstrijd van Genoa tegen Torino, die deze zaterdag zou worden gespeeld, is al uitgesteld.

Juventus heeft er tot dusver twee competitieduels op zitten. Er werd gewonnen van Sampdoria (3-0) maar tegen Roma liet de ploeg van sterspeler Cristiano Ronaldo twee punten liggen (2-2). Napoli is nog foutloos, met zes punten uit twee duels. 

Napoli is één van de tegenstanders van AZ in de groepsfase van de Europa League. (ANP/FOX Sports)