Davy Klaassen
Davy Klaassen - © Pro Shots

Werder bevestigt: Klaassen keert terug bij Ajax

4 oktober 2020
De kogel lijkt door de kerk: Davy Klaassen keert terug bij Ajax. Werder Bremen meldt dat het op enkele formaliteiten na rond is met de Amsterdammers. Volgens meerdere media is er 11 miljoen euro plus mogelijke bonussen gemoeid bij de transfer.

 

Klaassen komt uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde in totaal zeven seizoen voor het eerste elftal. De nu 27-jarige Klaassen groeide uit tot een veel scorende middenvelder en werd zelfs aanvoerder van de Amsterdammers. Na de verloren Europa League-finale in 2017 vertrok Klaassen naar de Premier League om voor Everton te spelen.

De ploeg van toenmalig trainer Ronald Koeman, legde maar liefst 27 miljoen euro neer voor Klaassen. Tot een gelukkig huwelijk kwam het niet in Engeland. Klaassen speelde maar zeven wedstrijden in de Premier League voor Everton.  

Werder Bremen

In de zomer van 2018 vertrok Klaassen naar Werder Bremen. In zijn eerste seizoen in de Bundesliga eindige Werder op de achtste plaats. Een seizoen later ging het beduidend minder. Werder eindigde op de zestiende plaats en moest daardoor nacompetitie spelen. In de nacompetitie werd met de nodige moeite van Heidenheim gewonnen en dus bleef Bremen in de Bundesliga. Klaassen speelde in totaal 69 Bundesliga-duels waarin hij 12 keer scoorde. 

(FOX Sports)