PEC Zwolle
PEC Zwolle - © Pro Shots

Da Cruz-soap duurt voort: PEC zegt oefenduel met Groningen af

5 oktober 2020
Het oefenduel tussen PEC Zwolle en FC Groningen van donderdag is afgelast. Reden is de onenigheid tussen beide clubs over de transfer van Alessio Da Cruz, bevestigt een woordvoerder van Zwolle.

FC Groningen presenteerde Da Cruz zaterdag als versterking voor de selectie van trainer Danny Buijs. De 23-jarige Nederlandse aanvaller kwam op huurbasis over van Parma. In eerste instantie leek Zwolle hem binnen te halen, maar op het laatste moment sloeg FC Groningen toe. De club uit Zwolle is daarover niet te spreken, want Da Cruz was zelfs al medisch gekeurd. Zondagochtend liet de technisch directeur van FC Groningen, Mark-Jan Fledderus, weten dat ze netjes hebben gehandeld.

Technisch directeur Mike Willems liet eerder al weten ontstemd te zijn over de zaak. "We waren er al uit met de speler en club. Da Cruz had de medische keuring doorstaan, was in ons hotel en heeft een coronatest gedaan. Opeens hoorden we van zijn zaakwaarnemer dat hij door Parma gedwongen werd om naar FC Groningen te gaan." Maandag is die frustratie nog niet weg bij PEC en dus werd besloten om het oefenduel met Groningen te schrappen. (FOX Sports / ANP)