Frank de Boer: "Ik wil Ihattaren hart onder de riem steken"

De Boer niet blij met Mexico: "Ik heb wel eens betere voorbereidingen gehad"

5 oktober 2020
Frank de Boer spreekt in zijn eerste persconferentie als bondscoach over het drukke programma, de selectie van Mo Ihattaren en Marco Bizot die blunderde tegen Sparta.

De achttienjarige Ihattaren beleeft een moeizame periode bij PSV. Hij werd door De Boer toch opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar het talent moest uiteindelijk geblesseerd afhaken. Calvin Stengs werd zondag bij Oranje gehaald vanwege de blessures van Ihattaren en Steven Bergwijn. 

De Boer hoopt dat de PSV’er van waarde kan zijn op het EK. Dat liet hij maandag weten tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Mexico. De Boer zit woensdag in de Johan Cruijff Arena voor de eerste keer op de bank als bondscoach. De nieuwe keuzeheer, de opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman, is niet van plan om direct veel te veranderen.

De Boer selecteerde ook Marco Bizot voor Oranje. De doelman van AZ werd opgeroepen, ondanks dat hij een moeizame start van het seizoen achter de rug heeft. Bizot ging zondag tegen Sparta meerdere keren in de fout waardoor AZ een 4-0 voorsprong verspeelde. Het duel eindigde uiteindelijk in 4-4. De bondscoach, die Bizot al langere tijd kent, verklaart zijn keuze voor de AZ-doelman. (FOX Sports)