Van Ginkel terug bij PSV: "Een win-winsituatie"

PSV haalt kampioenmaker Van Ginkel opnieuw naar Eindhoven

6 oktober 2020
Marco van Ginkel keert terug bij PSV. De 27-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Chelsea.

Van Ginkel is voor de vierde keer in ruim vier jaar tijd te bewonderen is in het Philips Stadion. Hij speelde tijdens eerdere verhuurperiodes aan PSV als veelscorende middenvelder een cruciale rol in de kampioenschappen van 2016 en 2018. 

"Marco is in het verleden van grote waarde geweest voor PSV', legt technisch manager John de Jong uit. 'We kunnen hem nu helpen en dat doen we heel graag. Marco is nog niet inzetbaar, maar als de laatste fase van zijn herstel goed verloopt, kan hij na verloop van tijd een rol gaan spelen in onze A-selectie." 

De middenvelder is nog bezig met revalideren na een zware knieblessure. Op 6 mei 2018 speelde hij voor het laatst een wedstrijd. Dat was toen nog namens PSV, een week na de kampioenswedstrijd van de Eindhovenaren. 

"Ik zit nu in de eindfase van een individueel programma en verwacht over enkele weken aan te sluiten bij de trainingen van de A-selectie”, zegt Van Ginkel." 

Van Ginkel wordt gehuurd van Chelsea, dat deze zomer het contract van de achtvoudig international verlengde tot medio 2021. (FOX Sports)