Dervisoglu blij met FC Twente: "Ze gaven me hier het vertrouwen"

Dervisoglu terug naar Eredivisie, FC Twente heeft selectie rond

6 oktober 2020
Halil Dervisoglu speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Twente. De 20-jarige aanvaller wordt voor één jaar gehuurd van het Engelse Brentford FC. De oud-Spartaan sluit na de interlands van Jong Turkije aan bij de selectie van Ron Jans.

"Ik heb er zin in", zegt Halil Dervisoglu op de clubsite. "De eerste contacten die ik had met Jan Streuer en Ron Jans gaven meteen vertrouwen en een 'push' om voor FC Twente te kiezen. Een interessante club met een mooi stadion. Het team is goed begonnen aan dit seizoen en heeft de ambities om wat te bereiken, daar wil ik deel van uitmaken. Een mooie uitdaging voor mij dit jaar." 

FC Twente haalde maandag ook al Luka Ilic. Technisch directeur Jan Streuer vertelt: "Ook Halil is een creatieve speler die we er heel graag bij wilden hebben. Een talentvolle jongen die ons aanvallend nog meer mogelijkheden geeft. Met het aantrekken van Halil hebben we de selectie rond."

Dervisoglu debuteerde in 2018 bij Sparta en speelde voor die club 51 wedstrijden waarin hij zestien keer scoorde. Begin dit jaar nam Brentford, een club op het tweede niveau van Engeland, hem over.
(FOX Sports)