Götze: "Verrassend dat het zo is gelopen"

Götze blij bij PSV: "Verrassend dat het zo is gelopen"

7 oktober 2020
Het is nog steeds een beetje onwerkelijk, maar Mario Götze heeft dinsdagavond toch echt voor twee jaar een contract getekend bij PSV. De creatieve middenvelder, die Duitsland in 2014 langs Argentinië in de WK-finale schoot, is blij met zijn nieuwe club: "Het is denk ik het complete plaatje. Ik heb veel met Roger gesproken. De fans, de club en de ambitie. Het complete pakket was belangrijk en beslissend voor mij."

Götze is zelf ook nog een beetje beduusd van zijn eigen transfer: "Het is heel mooi en verrassend hoe het is gelopen."

Dat de Duitse trainer aan het roer staat bij PSV, kan niet los worden gezien van de komst van Götze naar Eindhoven: "Ik ken Roger nog uit zijn tijd in de Bundesliga. Ik weet dat hij een fantastische coach is. Sinds hij terugkeerde uit China hebben we telefonisch contact. We hebben elkaar wat berichten gestuurd en dat is hoe het is ontstaan. Ik ben heel blij om onder hem te gaan spelen."

De nieuwe nummer 27 van PSV vervolgt: "Met Roger, het team, de competitie: het past allemaal bij mijn eigen manier van spelen. Ik denk dat ik hier op de juiste plek ben."

De grote vraag is hoe fit Götze is. De 28-jarige rechtspoot heeft een indrukwekkende prijzenkast, met onder meer vijf kampioenschappen in de Bundesliga en uiteraard het Wereldkampioenschap met Duitsland.

Maar zeker de laatste seizoenen miste Götze veel duels vanwege fysieke klachten. Zo kampte hij in 2017 met een stofwisselingsziekte, waar Götze lang last van heeft gehad. In Voetbalpraat werden dinsdagavond dan ook vraagtekens gezet achter dé transferstunt van Deadline Day. (FOX Sports)