No Era Penal
No Era Penal - © FOXSports.NL

Mexicaan ook na 2292 dagen nog niet klaar met Robben

7 oktober 2020
Vanavond is de oefeninterland tegen Mexico, de eerste wedstrijd van Oranje met de nieuwe bondscoach Frank de Boer op de bank. Maar voor de Mexicanen brengt deze wedstrijd hele andere gevoelens naar boven. Op het WK in Brazilië schakelde het Nederlands elftal Mexico uit door een benutte penalty van Klaas Jan Huntelaar en dat doet bij sommige nog steeds pijn.

2292 dagen geleden valt Arjen Robben in het strafschopgebied over het uitgestoken been van de Mexicaanse captain Rafael Marquez heen en de scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. Klaas Jan Huntelaar mag aanleggen en schiet het Nederlands Elftal naar de kwartfinale op het WK in 2014. Voor veel Nederlanders een moment van uitzinnige vreugde, maar voor de Mexicanen ligt dat toch wat gevoeliger. José Luis Mercado vond de gegeven penalty zo onterecht dat hij besloot dit op Twitter te delen. Daar is hij nog lang niet klaar mee. De Mexicaan twittert al ruim zes jaar lang, bijna elke dag: 'No era penal', het was geen penalty. 

Vanavond dus weer Nederland - Mexico, alleen zonder Robben en Marquez. De twitterende Mexicaan wenst zijn land alvast succes! 

(FOX Sports)