Frank de Boer
Frank de Boer - © FOXSports.NL

De Boer verrast met eerste opstelling: Wijndal en Koopmeiners debuteren

7 oktober 2020
Frank de Boer heeft in zijn eerste opstelling als bondscoach van het Nederlands elftal twee plekken ingeruimd voor debutanten. AZ-spelers Owen Wijndal en Teun Koopmeiners beginnen woensdag in de basis in het oefenduel met Mexico.

Beoogde basisspelers zoals Frenkie de Jong, Steven Bergwijn, Marten de Roon en Quincy Promes starten op de bank. "Het liefst start je in de sterkste opstelling," verklaart De Boer tegenover de NOS. "Iedereen is inzetbaar. Maar het allerbelangrijkste is om iedereen fris te houden voor de wedstrijden in de Nations League." 

Een andere opvallende naam die is terug te vinden in de opstelling van De Boer is Tim Krul. De doelman van Norwich City keert na vijf jaar terug in Oranje en krijgt de voorkeur boven Jasper Cillessen. "Cillessen is pas net weer fit na een blessure. Tim is niet mijn eerste keuze, maar van hem weten we dat hij helemaal fit is en goed heeft gepresteerd bij zijn club." De verdediging bestaat naast Wijndal verder uit Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en rechtsback Hans Hateboer. 

Op het middenveld wordt Koopmeiners vergezeld door Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek. Voorin spelen van links naar rechts Ryan Babel, Memphis Depay en Steven Berghuis.

Met de oefenwedstrijd tegen Mexico bereidt Oranje zich voor op twee duels in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina (zondag) en Italië (woensdag). (FOX Sports)