Cody Bellinger
Cody Bellinger - © Pro Shots

LA Dodgers dankzij waanzinnige vangbal langs Padres in play-offs

8 oktober 2020
Los Angeles Dodgers heeft goede zaken gedaan in de halve finale van de National League. Mede dankzij een fantastische vangbal van Cody Bellinger, versloegen de Dodgers in een thriller de Padres. Het werd 6-5 voor het team dat zo hunkert naar een zege in de World Series, waardoor de Dodgers nog één overwinning verwijderd zijn van de finale van de National League.

Het stond 4-3 voor de Dodgers in de zevende inning, toen Padres-slagman Fernando Tatis Jr. dacht de grote man te worden. Hij leek met één man op de honken een homerun te slaan, maar regerend MVP Cody Bellinger stak daar op prachtige wijze een stokje voor. Geen 5-4 voor de Padres dus.   

De Dodgers verloren in 2017 en 2018 de World Series, in 2019 was de halve finale van de National League het eindstation. Dit seizoen moet het dan gaan gebeuren voor de Dodgers, voor wie deze overwining een grote stap is. LA staat nu 2-0 voor in de best-of-five-serie.

In de andere halve finale van de National League kwam Atlanta Braves ook op 2-0 in de best-of-five-serie. Het team van Ozzie Albies was met 2-0 te sterk voor de Miami Marlins. 

American League

In de American League moet New York Yankees alle zeilen bij zetten. Nadat de Yankees de openingswedstrijd van de best-of-five-serie tegen Tampa Bay Rays wonnen, gingen ze vannacht voor de tweede keer op rij onderuit. Tampa Bay staat na de 8-4 overwinning nu dus op een 2-1 voorsprong in de best-of-five-serie. Oakland Athletics heeft hun serie tegen Houston Astros weer spannend gemaakt; na twee nederlagen wonnen de A's nu met 9-7.