Trots PSV presenteert nieuwe ster Mario Götze.

Götze en Fein gepresenteerd bij PSV: "Het gaat om het totaalpakket"

8 oktober 2020
Het gevolg van een bijzonder drukke Transferdeadline-day in Eindhoven: PSV had alledrie de aanwinsten van de laatste dag op de transfermarkt willen presenteren. Marco van Ginkel ontbrak helaas vanwege persoonlijke omstandigheden. Adrian Fein en natuurlijk blikvanger Mario Götze werden wel voorgesteld in Eindhoven.

De meeste aandacht ging vanzelfsprekend uit naar de presentatie van oud-wereldkampioen Mario Götze. Zijn komst naar PSV was dé stunt van Deadline Day. In 2014 schoot hij Die Mannschaft naar de wereldtitel. Nu is hij de blikvanger met internationale uitstraling in Eindhoven, met Borussia Dortmund en Bayern München op zijn CV.

Hoewel de transfer van Götze pas de laatste dag van de transferperiode rondkwam, was er al langer contact met PSV-trainer Roger Schmidt: “Ik wilde graag naar Eindhoven komen want ik wil graag samenwerken met Roger Schmidt. Er was al een paar weken en maanden contact tussen ons. Ik ken hem en zijn filosofie van Leverkusen in de Bundesliga. Ik richt me op de positie als centrale middenvelder.”

Götze had andere opties om uit te kiezen. In combinatie met ruime bedenktijd heeft hij een weloverwogen keuze voor PSV gemaakt: “Het gaat om het totaalpakket: de filosofie van de trainer, de competitie, het team. Dat is allemaal belangrijk voor mij om op mijn oude niveau te komen en wedstrijden te spelen.”

De nieuwe nummer 27 van PSV is naar eigen zeggen nog niet direct inzetbaar. “Ik heb een goede basis en ik heb de medische keuring doorstaan. Nu ga ik met de groep meetrainen en de komende weken staan in het teken van aanpassen en het team leren kennen. Ik heb voor mezelf getraind en ik ben fit gebleven. Ik kijk uit naar deze uitdaging.”

Die Mannschaft 

Het Duitse nationale elftal heeft Götze ook nog niet uit zijn hoofd gezet. Hij wil weer opgeroepen worden voor Die Mannschaft: “Natuurlijk, ik ben een sportman van 28 jaar oud. Ik heb grote ambities. Eén daarvan is weer spelen voor het nationale team, maar daar ben ik op dit moment niet mee bezig. Ik wil hier wedstrijden spelen en volledig wedstrijdfit worden, dat is het belangrijkste doel op dit moment.”

Adrian Fein 

Adrian Fein is een talentvolle 21-jarige controlerende middenvelder die wordt gehuurd van Bayern München. PSV heeft daarnaast een optie tot koop op de Duits jeugdinternational. Fein hoopt zich in Eindhoven te ontwikkelen, vooral op defensief gebied: "Ik ben sterk aan de bal en ik wil me blijven ontwikkelen, daarom ben ik hier. Ik wil leren beter verdedigen en het team coachen in het veld." De stijl van trainer Roger Schmidt past goed bij de speler Fein: "Schmidt wil dominant spelen en bij balverlies meteen druk zetten op de tegenstander, dat past bij mij.

Over de concurrentie op het middenveld van PSV maakt Fein zich niet druk: "Ik weet dat de concurrentie hier groot is. Dat is een grote uitdaging, maar ik geloof in mijzelf. Ik moet nu laten zien aan het team en aan de coach dat ik in de basis hoor. Daar kan ik mee omgaan." (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 PSV 5 13 8
2 Ajax 5 12 8
3 Vitesse 5 12 7
4 Feyenoord 5 11 7
5 FC Twente 5 11 7
6 sc Heerenveen 5 10 1
7 FC Groningen 5 7 -2
8 FC Utrecht 4 6 2
9 VVV-Venlo 5 5 0
10 AZ 4 4 0
11 PEC Zwolle 4 4 -1
12 Willem II 5 4 -4
13 Heracles Almelo 5 4 -6
14 RKC Waalwijk 4 3 -5
15 FC Emmen 5 3 -3
16 ADO Den Haag 5 3 -6
17 Fortuna Sittard 5 2 -6
18 Sparta Rotterdam 5 2 -7