Samenvatting Jong Oranje - Jong Gibralter

Jong Oranje vestigt record met ruime zege op Jong Gibraltar

8 oktober 2020
Jong Oranje heeft met weinig inspanning een ruime zege geboekt op Jong Gibraltar geboekt in de EK-kwalificatie. In De Koel in Venlo werd het 5-0 voor de ploeg van Erwin van de Looi. Het is de tiende overwinning op rij voor Jong Oranje, en dat is een record. Niet eerder werd er tien keer op rij gewonnen door Nederland onder de 21.

In de heenwedstrijd won Jong Oranje al met 6-0 van Jong Gibraltar, dat nog geen doelpunt maakte in deze kwalificatieronde. Dani de Wit was de aanvoerder nu Teun Koopmeiners is opgeroepen door bondscoach Frank de Boer voor het grote Oranje. PSV'er Jordan Teze moest vlak voor de wedstrijd verstek laten gaan door een positieve coronatest.

De Wit opende al in de zevende minuut de score. Uit een snel genomen vrije trap van Cody Gakpo kon Myron Boadu vanaf de achterlijn zijn teamgenoot bedienen.

Ook de 2-0 kwam van de voet van De Wit, die daarmee zijn tiende doelpunt maakte in de EK-kwalificatieronde. Voor rust maakte Fenerbahçe-speler Ferdi Kadioglu de 3-0.

Droomdebuut Ekkelenkamp

Pas in de 69ste minuut kwam de 4-0 op het bord door Hertha BSC-back Deyovaisio Zeefuik. Daarna was het de debuterende Jurgen Ekkelenkamp die zorgde voor een droomdebuut. De Ajacied stond pas 35 seconden in het veld stond toen hij de 5-0 binnenkopte.

Jong Oranje staat stevig bovenaan in Groep G met een perfecte score uit zes wedstrijden. De ploeg van Van de Looi maakte 33 doelpunten en kreeg slechts drie doelpunten tegen.

Jong Oranje speelt nog tegen Jong Cyprus en Jong Wit Rusland, die wedstrijden zijn live te zien op FOX Sports. (FOX Sports)

Podcast: Voetbalpraat - 8 oktober

8 oktober 2020
Podcast: Voetbalpraat - 8 oktober
Voetbalpraat van 8 oktober met Leo Driessen, Mario Been, Kees Kwakman en Willem Vissers over het Nederlands elftal, Jong Oranje en de grote selectie...