Luke Voit
Luke Voit - © Pro Shots

Yankees voorkomen uitschakeling in MLB play-offs, titanenstrijd Dodgers - Braves

9 oktober 2020
LA Dodgers, Atlanta Braves en Houston Astros hebben zich geplaatst voor de halve finale van de MLB play-offs. New York Yankees won van Tampa Bay Rays en dwong daarmee een beslissend vijfde duel af.

MLB-fans mogen zich opmaken voor een ware titanenstrijd. De finale van de National League, het voorportaal naar de World Series-finale, gaat tussen Atlanta Braves en Los Angeles Dodgers. Zowel de Braves als de Dodgers bleven ook in hun vijfde duel in de play-offs ongeslagen.

Atlanta, het team van Ozzie Albies, voltooide de clean sweep tegen Miami Marlins met een 7-0 zege. De LA Dodgers van werper Kenley Jansen rekenden voor de derde keer af met San Diego Padres: 12-3. Jurickson Profar werd bij de Padres ingezet als pinchhitter. 

Albies en Jansen nemen het maandag 12 oktober tegen elkaar op in het eerste duel van de finale van de National League.  

Belofte Yankees

Ook de New York Yankees houden nog kans op de World Series-titel. De Yankees voorkwamen uitschakeling door Tampa Bay Rays in het vierde duel te verslaan: 5-1. Daarmee bracht New York de stand in de onderlinge serie op 2-2. Luke Voit sloeg een homerun voor de Yankees en deed de belofte dat New York ook het vijfde duel gaat winnen.

Mocht Voit zijn belofte waarmaken dan nemen de New York Yankees het in de finale van de American League op tegen Houston Astros. De verliezend finalist van vorig jaar schakelde Oakland Athletics uit. 

Game 5 tussen de Yankees en de Rays is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.

(FOX Sports)