Noussair Mazraoui
Noussair Mazraoui - © FOXSports.NL

Ajax staat alsnog internationals Mazraoui en Traoré af

9 oktober 2020
Noussair Mazraoui is alsnog aangesloten bij de selectie van Marokko voor twee oefeninterlands. Ook Lassina Traoré mag uitkomen voor zijn land.

Mazraoui is opgeëist door de bond omdat het elftal kampt met problemen op de rechtsbackpositie. Onder meer Nabil Dirar ontbreekt vanwege een besmetting met het coronavirus. Zakaria Labyad blijft achter in Amsterdam, omdat zijn echtgenote op het punt staat te bevallen.

Lassina Traoré is ook naar Marokko afgereisd om aan te sluiten bij het nationale team van Burkina Faso. Het West-Afrikaanse land oefent onder meer in El Jadida tegen DR Congo. De aanvaller mocht in eerste instantie ook niet weg. 

Ajax laat weten dat er met de drie voetbalbonden (Ghana, Burkina Faso en Marokko, red.) is afgesproken dat Traoré en Mazraoui toch de komende interlands in actie mogen komen. Mohammed Kudus blijft overigens achter in Amsterdam.

Eerder werd er gecommuniceerd dat de vier internationals niet af zouden reizen naar gebieden waar code oranje geldt. 

Bondscoach Marokko boos op Ajax 

Vahid Halilhodzic, de bondscoach van Marokko, liet donderdag nog weten dat hij niet blij was met het feit dat Ajax de twee spelers niet wilde afstaan. 

De Leeuwen van de Atlas spelen vrijdagavond in Rabat tegen Senegal, 13 oktober is DR Congo de tegenstander. De Marokkaanse bond ontvangt de rechtsback van Ajax met open armen. (FOX Sports)

 

Gerelateerd