Brazilië is goed begonnen aan de kwalificatiereeks voor het WK voetbal van 2022 in Qatar. Met een van een rugblessure herstelde sterspeler Neymar versloeg de 'Seleção' in São Paulo, waar het hevig regende, Bolivia met 5-0.

Bij rust leidde de thuisploeg met 2-0 door doelpunten van Marquinhos, ploeggenoot van Neymar bij Paris Saint-Germain, en Liverpool-aanvaller Roberto Firmino. Nogmaals Firmino, een eigen doelpunt van José María Carrasco en een treffer van Barcelona-middenvelder Philippe Coutinho bepaalden de eindstand op 5-0. Dinsdag speelt Brazilië een uitwedstrijd tegen Peru, een land dat zwaar getroffen is door de coronapandemie. De kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika gaan gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Zware blessure Arias domper op zege Colombia 

Colombia besliste het duel met Venezuela al in de eerste helft. In een leeg stadion in Barranquilla waren het twee aanvallers van Atalanta Bergamo die voor de doelpunten zorgden. Duván Zapata opende na ruim een kwartier de score, Luis Muriel zorgde met twee treffers voor een veilige marge bij de rust: 3-0. Nog voor die doelpunten was er grote ontzetting geweest over een blessure van oud-PSV'er Santiago Arias. Die ging na een tackle van Darwin Machis naar de grond met vermoedelijk een gebroken enkel. Het leidde tot tranen bij enkele spelers. De geschrokken dader kreeg aanvankelijk rood maar werd na ingrijpen van de VAR met een gele kaart bestraft. De blessure van Arias is ook een tegenvaller voor trainer Peter Bosz. Bayer Leverkusen huurt de rechtsback sinds deze zomer van Atletico Madrid.

Colombia speelt dinsdag een uitwedstrijd tegen Chili. De tien Zuid-Amerikaanse landen spelen een competitie waarna de top 4 zich rechtstreeks plaatst voor het WK. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd