Leroy Fer
Leroy Fer - © Pro Shots

Feyenoord speelt in oefenwedstrijd gelijk tegen Racing Genk

10 oktober 2020
Feyenoord heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen Racing Genk niet kunnen winnen. In België eindigde het duel in 1-1 door twee doelpunten vanaf de penaltystip.

Theo Bongonda benutte in de tweede minuut een strafschop voor Genk, die was gegeven na een overtreding van Marcos Senesi. De Belgische club is in de eigen competitie wisselvallig begonnen. Na acht wedstrijden staat Genk op de elfde plaats.

De gelijkmaker van Feyenoord viel ook uit een strafschop. Bart Nieuwkoop werd in het zestienmetergebied onderuit gewerkt, waarna aanvoerder Leroy Fer vanaf de stip trefzeker was met een panenka. Beide ploegen slaagden er niet in om in de tweede helft de overwinning naar zich toe te trekken.

Feyenoord miste onder anderen international Steven Berghuis en de geblesseerde doelman Justin Bijlow. Dickadvocaat gunde wel een aantal jeugdspelers speelminuten. Zo kwamen onder meer Achraf El Bouchataoui, Jordy Wehrmann en Ian Smeulers in actie. De Rotterdammers hervatten de eredivisie volgend weekeinde met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. (FOX Sports/ANP)