Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi
Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi - © Pro Shots

Opnieuw coronamalheur Jong Oranje: Van de Looi en Doekhi blijven thuis

11 oktober 2020
Erwin van de Looi en Danilho Doekhi reizen niet af met Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel met Jong Cyprus. De bondscoach en centrumverdediger zijn besmet met het coronavirus. Ook Cody Gakpo ontbreekt vanwege een bovenbeenblessure.

Van de Looi en Doekhi zijn zaterdagavond, direct nadat de uitslag van de test was binnengekomen, naar huis gegaan. Beiden zijn klachtenvrij en gaan in lijn met de RIVM-richtlijnen voor 72 uur in quarantaine. 

Assistent Marcel Groninger neemt de taken over van Van de Looi. Voor Gakpo en Doekhi kunnen er geen vervangers meer worden opgeroepen. 

Ook voorafgaand aan het duel met Jong Gibraltar (5-0) kampte Jong Oranje al met de gevolgen van het coronavirus. Maarten Paes en Jordan Teze moesten verstek laten gaan. Bondscoach Van de Looi gaf in aanloop naar dat duel aan dat alle coronaregels waren nageleefd.

Jong Oranje is bezig aan een uitstekende kwalificatiecampagne. Het won alle zeven duels tot dusverre en heeft een doelsaldo van 33 voor en slechts 3 tegen. (FOX Sports/ANP)

Jong Cyprus - Jong Oranje zie je dinsdag 13 oktober vanaf 18.00 uur LIVE op FOX Sports 1