Clarence Seedorf en Frank Rijkaard
Clarence Seedorf en Frank Rijkaard - © Pro Shots

Weer vier Nederlanders genomineerd voor beste elftal aller tijden

12 oktober 2020
Johan Neeskens, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf en Ruud Gullit zijn genomineerd voor een plek in het Ballon d'Or Dream Team. De eerste drie komen in aanmerking als verdedigende middenvelder, Gullit strijdt met de rest van de genomineerden voor een plek als aanvallende middenvelder.

Omdat France Football dit jaar vanwege het coronavirus geen Ballon d'Or's uitreikt is het tijdschrift op zoek naar het beste elftal aller tijden. De concurrentie voor het viertal middenvelders is moordend. In de categorie verdedigende middenvelders nemen Rijkaard, Neeskens en Seedorf het op tegen onder andere Xavi en Andrea Pirlo. De twintig genomineerde defensieve middenvelders strijden voor twee plekken in dit team.Voor Gullit wordt het waarschijnlijk een nog moeilijker verhaal om één van de twee plekken van aanvallende middenvelders te bemachtigen. Hij neemt het op tegen legendarische spelers als Maradona, Michel Platini en Pelé. 

Eerder werden de nominaties voor doelmannen en verdedigers bekend gemaakt en ook daar waren de Nederlanders goed vertegenwoordigd. Edwin van der Sar, Wim Suurbier, Ronald Koeman en Ruud Krol maken nog kans op een plek in dit prestigieuze elftal. (FOX Sports)