Steven Kruijswijk
Steven Kruijswijk - © Pro Shots

Wielerploeg Jumbo-Visma niet meer van start in Ronde van Italië

13 oktober 2020
Jumbo-Visma heeft de hele wielerploeg teruggetrokken uit de Giro d'Italia. Dat besluit werd genomen na de positieve coronatest van kopman Steven Kruijswijk.

De overige renners en stafleden van de Nederlandse wielerploeg testten twee keer negatief maar trekken zich nu ook terug. 

Steven Kruijswijk moet dus opnieuw een zware tegenslag verwerken. Kruijswijk miste de Tour de France al vanwege een breuk in zijn schouder, maar was net op tijd hersteld voor de Ronde van Italië. 

De kopman van Team Jumbo-Visma testte positief op het coronavirus op de rustdag. Kruijswijk heeft volgens zijn ploeg geen klachten of symptomen. Hij ontving het nieuws van zijn positieve test dinsdagochtend. Kruijswijk was de nummer 11 in het algemeen klassement.

"Het is nogal wat om je als ploeg terug te trekken uit een grote koers als de Giro, dus dat besluit neem je niet zomaar", zei ploegleider Addy Engels. "Naar onze mening is dit het meest verantwoorde besluit met het oog op de gezondheid van de renners. Dat wij ons terugtrekken is niet alleen in het belang van onze ploeg, maar ook in dat van het hele peloton."

Mitchelton-Scott uit de Giro

Ook bij Sunweb is een nog onbekende renner positief getest. Mitchelton-Scott, het team waar Simon Yates al positief was bevonden op corona, stapte helemaal uit de Giro. (FOX Sports/ANP)