Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo - © Pro Shots

Cristiano Ronaldo getroffen door corona

13 oktober 2020
De Portugese superster Cristiano Ronaldo is getroffen door het coronavirus, dat meldt de Portugese voetbalbond.

Ronaldo was aanwezig bij de Portugese selectie voor het Nations League-duel met Zweden aankomende woensdag en maakte gister zelf deze foto voor Instagram. 

De 35-jarige aanvaller slaat dat duel nu over en gaat in isolatie. Volgens de Portugese voetbalbond gaat het goed met de vijfvoudige wereldvoetballer van het jaar. "Hij vertoont geen ziekteverschijnselen en is in isolatie gegaan."

Ronaldo deed afgelopen zondag nog de gehele wedstrijd mee bij Portugal tegen Frankrijk. Het duel in Parijs eindigde in 0-0. Titelverdediger Portugal leidt in groep 3 van League A met 7 punten, evenveel als wereldkampioen Frankrijk, dat een iets minder doelsaldo heeft. Zweden is nog puntloos.

Volgens de Portugese voetbalbond hebben alle andere spelers en stafleden van de nationale selectie dinsdag na de positieve uitslag bij aanvoerder Ronaldo een nieuwe test ondergaan. Alle resultaten waren negatief. Dat betekent dat bondscoach Fernando Santos verder over al zijn spelers kan beschikken voor het duel met Zweden in Lissabon.

Ronaldo zal vanwege zijn positieve coronatest waarschijnlijk ook de eerstvolgende competitiewedstrijd van Juventus tegen Crotone moeten missen. Dat uitduel is zaterdag. De Italiaanse kampioen treedt volgende week dinsdag in de Champions League aan. Dinamo Kiev is in Oekraïne de eerste tegenstander in de groepsfase. Die wedstrijd komt voor Ronaldo vermoedelijk ook nog te vroeg.

(FOX Sports