Samenvatting Jong Cyprus - Jong Oranje

Soeverein Jong Oranje geplaatst voor EK na zevenklapper op Cyprus

13 oktober 2020
Jong Oranje heeft zich dinsdag geplaatst voor het EK onder 21 volgend jaar. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi won met groots gemak van Jong Cyprus: 0-7.

Jurgen Ekkelenkamp maakte zijn debuut in de basis en was gelijk goed voor twee doelpunten. Erwin van de Looi, die zelf ontbrak vanwege corona en vervangen werd door Marcel Groninger, had ook een plekje ingeruimd voor Joshua Zirkzee en Kaj Sierhuis. Laatstgenoemde luisterde zijn terugkeer in de basis op met een hattrick.

Het mooiste doelpunt van de avond werd gemaakt door Ryan Gravenberch. De middenvelder wist met een prachtige streep de Cypriotische doelman te verschalken. Ook Myron Boadu pikte zijn doelpuntje nog mee. De AZ-aanvaller begon op de bank omdat hij twee keer te laat was gekomen bij het ontbijt, zo liet hij na afloop weten.Door de klinkende zege op Jong Cyprus is Jong Oranje nu zeker van de eerste plek of in ieder geval een plek bij de beste vijf nummers twee. Die plekken geven recht op het EK. Jong Oranje kende een uiterst succesvolle kwalificatiereeks met acht zeges uit acht wedstrijden en een doelsaldo van 40-3. Jong Oranje wacht nu dus nog twee duels om des keizers baard met Wit-Rusland en Portugal. (FOX Sports)