Koninklijke HFC
Koninklijke HFC - © Pro Shots

KNVB vandaag in gesprek met VWS over bekerdeelname amateurs

14 oktober 2020
De KNVB gaat deze woensdag in gesprek met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de deelname van amateurclubs aan de TOTO KNVB Beker. Dat meldt een woordvoerder van de voetbalbond.

De KNVB wil de amateurs snel duidelijkheid verschaffen, aangezien het bekertoernooi al over minder dan twee weken aanvangt. De eerste amateurclubs komen op dinsdag 27 oktober in actie.

Dinsdagavond maakte premier Mark Rutte bekend dat het amateurvoetbal voorlopig stil moet komen te liggen. Het betaald voetbal mag wel doorgaan. Volgens Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, zou dat kunnen inhouden dat de amateurs nog wel in de beker mogen aantreden.

"De KNVB Beker is een toernooi van het betaald voetbal. Dus je kan er van uit gaan dat het gewoon door kan gaan", zei Van der Zee dinsdag. Van der Zee is zich er van bewust dat het wel een lastig verhaal gaat worden, aangezien de amateurteams niet mogen trainen. Hopelijk volgt er woensdag meer duidelijkheid voor de amateurploegen. (FOX Sports/ANP)