Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso - © Pro Shots

Keiharde straf Napoli: 3-0 zege Juventus en één punt in mindering

14 oktober 2020
Napoli is door de Italiaanse voetbalautoriteiten getrakteerd op een reglementaire 3-0 nederlaag, nadat de club op 4 oktober thuisbleef terwijl in Turijn het competitieduel met Juventus op het programma stond. De beslissing om niet te komen opdagen had alles te maken met positieve coronagevallen in de selectie van trainer Gennaro Gattuso. Ook krijgt Napoli één punt in mindering.

In de protocollen die de Serie A heeft opgesteld, staat vermeld dat bij enkele besmettingen de desbetreffende spelers in quarantaine moeten en dat de spelers die negatief getest zijn gewoon kunnen spelen.

Napoli had in het weekend van de topper tegen Juventus te maken met twee positief geteste spelers. Lokale autoriteiten gaven de club van oud-PSV'ers Dries Mertens en Hirving Lozano vervolgens geen toestemming om af te reizen naar Turijn. 

Juventus daarentegen wilde de wedstrijd wel spelen. De selectie van de Italiaanse kampioen meldde zich die zondagavond 4 oktober 'gewoon' in het Allianz Stadium, waar Napoli dus ontbrak.

Het is nog onduidelijk of Napoli, tegenstander van AZ in de groepsfase van de Europa League, in beroep gaat tegen de straf. (FOX Sports)