Eran Zahavi
Eran Zahavi - © Pro Shots

Domper PSV: Zahavi en Teze missen PEC-uit vanwege positieve coronatest

17 oktober 2020
Een flinke domper voor PSV. Eran Zahavi en Jordan Teze kunnen vanwege een positieve coronatest zondag niet spelen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Zahavi is positief getest na terugkeer van de internationale wedstrijden met Israël. De spits is direct na het afnemen van de test in quarantaine gegaan. Daar blijft hij minimaal 72 uur. Vervolgens zal zijn situatie opnieuw worden bekeken. 

Zahavi maakte afgelopen woensdag nog een hattrick namens Israël, in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Slowakije (Nations League). 

Zoals bekend is Teze vorige week bij Jong Oranje positief getest. De verdediger keerde gisteren op basis van de richtlijnen van het RIVM en na overleg met de microbiologen terug in de spelersgroep. Bij de test van gisteren blijkt Teze echter niet te voldoen aan de eisen om te mogen mee doen in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Teze mag gewoon blijven deelnemen aan de trainingen omdat hij al langere tijd klachtenvrij en daarmee niet besmettelijk is. De belasting van een wedstrijd is echter fors zwaarder en daarom worden er hogere eisen gesteld.

PEC Zwolle - PSV is zondag om 16.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.

(FOX Sports