Klaas Nuninga springt een gat in de lucht na de 3-0, Sjaak Swart (8) en Johan Cruijff (9) kijken toe
Klaas Nuninga springt een gat in de lucht na de 3-0, Sjaak Swart (8) en Johan Cruijff (9) kijken toe - © ANP

Vanaf 17.30 uur: RKC - PEC en DOC over historische Ajax - Liverpool

21 oktober 2020
Vandaag zie je op FOX Sports naast het inhaalduel in de Eredivisie tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle ook de FOX Sports DOC 'Doorbraak in de mist' over de historische editie van Ajax - Liverpool uit 1966.

RKC - PEC werd vorige maand afgelast wegens coronabesmettingen bij de Waalwijkers. Vanmiddag wordt er al vroeg afgetrapt in het Mandemakers Stadion: je ziet de wedstrijd vanaf 17.30 uur LIVE op FOX Sports 1.

De mistwedstrijd 

In het kielzog van het Champions League-treffen tussen Ajax en Liverpool vanavond, zie je op FOX Sports de spectaculaire documentaire 'Doorbraak in de mist'.

Ruim vijftig jaar geleden, op 7 december 1966, beleefde Ajax zijn Europese doorbraak. Anderhalf jaar nadat de club bijna degradeerde, versloeg het Ajax van Rinus Michels in dichte mist de Engelse kampioen Liverpool met 5-1.

Het was het startsein van de opmars van Ajax in Europa, die eindigde in 1973 toen de club voor de derde keer op rij de Europa Cup I had gewonnen.

De FOX Sports DOC ‘Doorbraak in de mist’ zie je vanavond om 18.00 uur op FOX Sports 3 en om 19.00 uur op FOX Sports 2. De documentaire is ook online te bekijken.