Michel Vorm
Michel Vorm - © Pro Shots

Vijftienvoudig international Michel Vorm beëindigt profcarrière

26 oktober 2020
Michel Vorm heeft een punt achter zijn actieve loopbaan gezet, zo laat hij weten via zijn Instagram-account. De 37-jarige doelman zat sinds de zomer zonder club, nadat hij bij Tottenham Hotspur vertrok. Even was er sprake van een eventuele terugkeer in de Eredivisie, maar nu heeft Vorm dus besloten om te stoppen met voetballen.

Vorm begon zijn profcarrière bij FC Utrecht, waar hij in totaal vijf seizoenen keepte. Daarna vertrok de doelman naar Wales voor een avontuur in de Premier League met Swansea City. Daar groeide Vorm uit tot een vaste kracht waardoor hij een transfer naar Tottenham Hotspur verdiende. Bij de Spurs was Vorm voornamelijk tweede doelman achter Hugo Lloris. In zes seizoenen kwam Vorm tot 48 optredens voor de Londenaren. 

Ook bij het Nederlands Elftal was Vorm reservekeeper. Desondanks kwam hij tot vijftien interlands. Vorm won een gouden medaille op het EK Onder-21, een zilveren medaille op het WK 2010 en een bronzen medaille op het WK 2014. In 2014 kreeg de doelman speeltijd bij Oranje in de wedstrijd om de derde/vierde plaats tegen Brazilië. (FOX Sports)