Samenvatting Go Ahead Eagles - NAC Breda

Bliksemstart Eagles tegen verzwakt NAC krijgt geen 'VVV-vervolg'

26 oktober 2020
Met een 5-0 voorsprong binnen 20 minuten leek Go Ahead Eagles af te stevenen op een recorduitslag tegen het door corona geplaagde NAC Breda. Een 'VVV-scenario' bleef de bezoekers echter bespaard, met een 6-0 eindstand als gevolg.

De eerste helft was een ware lijdensweg voor de ploeg van trainer Maurice Steijn. Door doelpunten van Sam Beukema, Sam Hendriks, Zakaria Eddahchouri, Jeroen Veldmate en Luuk Brouwers leidde Go Ahead na negentien minuten spelen al met 5-0. 

Daardoor gingen de gedachten al gauw even terug naar zaterdagmiddag, toen Ajax met eenzelfde soort scoreverloop uitliep naar een 0-13 recordzege op bezoek bij VVV-Venlo. 

Dit bleef NAC dus bespaard. Na een vroege wissel van Steijn, waarbij Darwin Heuvelman Lewis Fiorini verving, kreeg de halvefinalist van vorig seizoen iets meer grip op de wedstrijd en was het open huis in de defensie van de bezoekers verleden tijd. 

Toen vlak na rust Antoine Rabillard voor de 6-0 tekende, sloeg de angst toch weer enigszins toe. Meer doelpunten vielen er echter niet.

NAC miste om uiteenlopende redenen, waaronder het coronavirus, een groot aantal vaste krachten. Onder anderen Lex Immers, Thom Haye, Sydney van Hooijdonk, Moreno Rutten en Robin Schouten ontbraken in Deventer. (FOX Sports)